streda 27. mája 2015

Rizoto z morských plodov

400 g zmes morských plodov, 350 g hlboko mrazenú miešanú zeleninu., 400 g ryža., 1 PL curry korenie., 1/2 KL mleté čierne korenie., soľ podľa potreby, dvojnásobné množstvo vody ako ryže.,  1 PL masti alebo olej., pár kvapiek citrónovej šťavy., pár kvapiek rybieho oleja (ak máte, zvýši to výraznú chuť za rybacinou).,
Do panvice sme si dali roztopiť masť a na to sme vysypali zmes morských plodov (nerozmrazovať), nechali sme to asi 15 - 20 minút prikryté podusiť, na malom plyne. Keď sa nám tekutina odparila tak pridáme mrazenú miešanú zeleninu, znovu to necháme na malom plyne. Necháme znovu prikryté podusiť. Keď už v hrnci nemáme tekutinu prisypeme umytú ryžu, premiešame, osolíme, okoreníme carry korením, mletým čiernym korením, soľou a znovu premiešame. Robíme to na veľkom plyne, zmes plodov, zeleniny, ryže zalejeme dvojnásobným množstvom vody ako ryže, pokvapkáme citrónovou šťavou a prípadne rybím olejom a necháme to zovrieť. Keď nám to už vrie tak plyn stíšime a zľahka zmes premiešame a necháme variť pod pokrievkou. Keď už vidíme, že nám ryža mäkne tak to rizoto vypneme a necháme ešte chvíľu odstáť. Môžeme podávať zo zeleninovými šalátami ale i kompótom.
Rizoto z morských plodov

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára